Hermod Larsen er en av hytteeierne som opplevde at uvedkommende har tatt seg inn i hytta hans. Han forteller at han dro i fra Storvik fredags ettermiddag og kom tilbake til knust vindu mandags morgen, og at innbruddet dermed må ha skjedd i løpet av helga.

– De har stjålet en hammer og seks bokser øl. Det ser også ut som om de har sittet og drukket øl i utekjøkkenet, sier Larsen.

Han forteller at gjerningsmennene ikke har rørt verdisaker, og at de har vært relativt forsiktige.

– De har knust et vindu, men har ryddet unna alt som sto i vinduskarmen der de tok seg inn. Men det er ubehagelig, vi har hatt hytta i 14 år uten å oppleve lignende. Det er ikke artig når uvedkommende har vært inne i hytta, sier Larsen.

Les også: Tyveribanden på vei til Nord-Troms

Politiet har spor

Politiet opplyser om at de har fått melding om tre innbrudd i hytter i Storvik den siste uken. De har spor og gå etter og etterforsker saken.

– Vi har ikke fått opplysninger om at noe er stjålet, men det har blitt gjort en del skadeverk, sier politioverbetjent Joachim Bakke.

Han sier at politiet ikke ser en sammenheng mellom hytteinnbruddene og innbruddet i Oksfjord tidligere i sommer.

Les mer: Katrine opplevde det verst tenkelige

Ikke tatt verdisaker

Framtid i Nord har snakket en av de andre hytteeierne som ikke ville ha navnet sitt i avisen. Personen bekrefter at innbruddet mest sannsynlig har skjedd lørdag eller søndag, og at de ikke savner verdisaker.

– Ting kan tyde på at noen har vært ute etter alkohol. De som står bak har vært på raid i de nærliggende hyttene også, forteller personen til Framtid i Nord.