Politiet i Tromsø har etterforsket en mann i 50-årene fra Nord-Troms for spredning og oppbevaring av overgrepsbilder i en tid, mannen har tidligere vært varetektsfengslet sier påtaleleder Einar Sparboe Lysnes.

- Mannen var varetektsfengslet grunnet frykt for bevisforspillelse, men går nå på frifot, forteller Lysnes om varetektsfengslingen.

- Saken er ikke ferdig etterforsket enda, det mangler litt analysearbeid og annet, sier Lysnes om hva status for etterforskningen av mannen er nå.

Alle lensmannskontorene som har personer under etterforskning i sitt distrikt, har vært involvert, dette inkluderer Nordreisa og Kvænangen lensmannskontor.

Altaposten melder at Finnmark politidistrikt har fått tilsendt en av «Dark Room»-sakene.

«Politiet i Finnmark etterforsker nå en person i Finnmark med mulig tilknytning til overgreps-nettverket som er avdekket i Bergen under "OP Dark Room"

Saken etterforskes og politiet i Finnmark kan ikke gi ytterligere opplysninger verken om personen eller i hvilken grad han har vært aktiv i nettverket. Da dette kan skade etterforskningen.» Dette siterer Altaposten fra en pressemelding de mottok fra Finnmark politidistrikt.