Torsdag formiddag hadde Nordreisa Asvos bruktbutikk, Reisabrukt - reåpning i nye lokaler på Storslett. Forventningene til om noen skulle dukke opp var store blant de ansatte. Fem på tolv var det kø utenfor den låste butikkdøra.

Sentrumsnært

- Her var det kjempeflott! smiler May-Liss Kristiansen mens hun kikker rundt i rommet.

For henne er det bra at lokalet ble nærmere sentrum.

- Nå blir det lettere for meg å komme innom siden jeg bor like i nærheten. Det blir sikkert også lettere for de som bor på asylmottaket, sier hun.

Kristiansen er fast kunde.

- Jeg handler litt av hvert. Kopper og kar har jeg nok av, så det går i heklede duker og pynt.

Les mer: Hver ting er unik

Ser etter møbler

Også Ramona Arild (23) tok turen innom åpningsfesten. Hun har ikke vært så mye innom butikken tidligere, men tror det blir oftere nå.

- Jeg har nettopp fått meg leilighet og prøver å etablere meg på nytt. Jeg ser etter retromøbler, helst en skjenk med vakre utskjæringer, smiler hun.

Fornøyde

De ansatte i Reisabrukt er selv strålende fornøyde med resultatet av det de sier har vært et hardt arbeid siden mars. De var nødt å bytte lokale fordi dagsenteret, med tilbud til funksjonshemmede, trengte større plass og dermed også de gamle lokalene deres.

- Vi er veldig fornøyde med det nye stedet. Hele Nordreisa Asvo har bidratt til at butikken kunne åpnes. Vi har hatt snekkere, malere og tapetserere gjennom bedriften, smiler arbeidsleder Kirsti Moskodal.

Nå håper bruktbutikken på å få til et godt samarbeid med søppelfyllingen på Galsomelen.

- Vi håper vi kan komme å hente ting som blir levert dit, for vi vet at det kastes mye bra. Men folk burde også komme hit til oss, vi er jo samfunnsnyttige, sier daglig leder Lina Olsen.

Les også: - Dagtilbud, hvor blir du av? (Pluss-sak)

GJENGEN: De ansatte ved Reisabrukt er Mariann Waage (f.v), Vigdis Fjellheim Gabrielsen, daglig leder Lina Olsen, Ragna Hansen, arbeidsleder Kirsti Moskodal, Unni Isaksen og Linda Teigen. Foto: Isabell Haug
NYE LOKALER: Bruktbutikken har fått nye lokaler i Mounioveien - i sentrum av Storslett. Foto: Isabell Haug
RETRO: Ramona Arild følger trenden og gjør som mange andre i 2016, ser etter retromøbler. Foto: Isabell Haug