Han ser at politimester Ole B. Sæverud ønsker å legge ned kontoret på Skjervøy, selv om regionrådet har sagt at de mener det skal bestå.

– Vi kjemper fortsatt for Skjervøy, men samtidig er det kommunene som nå blir hørt. Da blir det litt opp til Skjervøy hva de vil svare, men vi i regionrådet fraskriver oss ikke ansvaret av den grunn, sier Evanger, som viser til at regionrådet heller ikke har møte før høringsfristen er ute.

Skjervøy-ordfører Ørjan Albrigtsen har allerede bebudet at Skjervøy kommer til å kjempe med nebb og klør for å beholde kontoret på Skjervøy.

Må se helheten

Politimester Sæverud sier at intensjonene med politireformen er å kunne ha treskiftsordning i alle regionene (Tromsø, Midt-Troms, Harstad og Nord-Troms).

- Det er intensjonen, ja. Ideelt sett vil vi ha økt bemanning i Nord-Troms, men det er vanskelig å love treskiftsordning. Jeg har ikke sett budsjettene for de neste årene, men det må være ambisjonen, sier Sæverud.

- Ser du for deg et større fagmiljø i Sørkjosen hvis Skjervøy-kontoret legges ned?

- Det er ikke sikkert. Vi må se helheten i dette. Jeg ser for meg at styrkeforholdet mellom Skibotn og Sørkjosen blir ganske jevnbyrdig. Og så leveres ikke bare polititjenestene fra Nord-Troms. Det er mange viktige ressurser i Tromsø også, sier Sæverud.

- Uaktuelt å godta

Øyvind Evanger (Ap) som også er Nordreisa-ordfører, sier at noe annet enn en treskiftsordning i Nord-Troms er uaktuelt å godta.

– Det har vi aldri hatt her før. Men skal de andre tre driftsenhetene ha det, så skal selvsagt også Nord-Troms ha det. Noe annet aksepterer vi ikke og det må være en helt klar forutsetning for denne reformen, sier Evanger.

FiN-LEDER: Skjervøyværingene trenger politikraft, ikke skilt på en vegg

- Syns du en flytting fra Storslett til Sørkjosen er et genialt trekk?

- Nei, det syns jeg ikke, selv om jeg skjønner hvorfor man foreslår det. Mne jeg syns det blir en konstruert problemstilling. Vi må forholde oss til den geografien vi har og om man har 43 minutter eller 47 minutter til et politikontor kan ikke bety stort, sier Evanger, og tilføyer:

- Men for meg som ordfører er det sånn sett det samme om politikontoret ligger på Storslett eller i Sørkjosen.

REFORMKLAR: Politimester Ole B. Sæverud fortalte mandag hvordan han mener polititjenesten i Troms skal være i framtida. Foto: Torbjørn O. Karlsen