Lyngseidet husflidslag ble stiftet i ca 1979 og har siden den gang vært en viktig del av samholdet for flere i Lyngen.

- Vi pleier å ha medlemsmøter annen hver onsdag og alle er hjertelig velkomne. Vi har alltid plass til flere, og vi vil også veldig gjerne at ungdommen tar en tur innom. Vi har veldig lyst til å lære ungdommen forskjellig handarbeid, og kanskje gi dem sine egne "ungdomskvelder". Det hadde vært fint, sier Kari Elisabeth Berglund, direktør i Lyngseidet husflidslag.

Mange skjulte skatter

- Vi selger utrolig mye forskjellig, som for eksempel vaser, smykker, leker til barn og litt klær. En kan finne mange skjulte skatter her. Det er en god blanding av brukt, litt brukt og ikke brukt. Vi tar gledelig i mot ting og tang hvis folk har så lenge det er i god stand, sier Berglund.

Jobber med å oppgradere Stina-stua

Husflidslaget holder til i Stina-stua, midt i hjerte av Lyngseidet.

- Stua ble bygd i 1990, så det har vært behov for litt oppgradering her. Vi jobber med å oppgradere enkelte ting nå. Gulvet i gangen er allerede skiftet, for der var grunnpilarene knekt. Nå ser det fantastisk ut. Taket var ikke så veldig sprekt det heller, så det er også byttet. Problemet der var at om vinteren samlet det seg snø på taket, og da måtte vi opp å måke. Forhåpentligvis sklir snøen ned av seg selv nå, sier styremedlem Torhild Leigland Figenschou.

Styrker det sosiale samholdet

Husflidslaget har åpent på Stina-stua hver lørdag.

- I tillegg til butikk så har vi en liten kafè hvor vi selger nystekte vafler, lodd og kaffe. Det er ingen aldersgrense for de som ønsker å komme hit, og vi opplever at Stina-stua har blitt et møtepunkt for mange. Vi bytter på å ha vakt hver lørdag. Det har hendt flere ganger at jeg har vært hjemme og ikke hatt noe spesielt å gjøre, og da har jeg tatt ture ned hit. Det er bare å ta med seg strikketøyet å komme innom for en kopp kaffe. Kanskje finner du noe annet du liker, sier økonomisjef Ingrid Henriksen.

- Står skiltet ute så er det åpent. Det var en dame som kom innom, og hun sa at det var fint å ha enda et sted å gå til her på Lyngseidet. Det var veldig koselig å høre, avslutter Figenschou.

OPPGRADERT: Stina-stua, som ble bygd i 1990, har gått gjennom en liten oppgradering. Foto: Oda Skogheim