26. april skal kommunestyret i Kvænangen behandle saken om en eventuell nedleggelse av Kjækan skole. Innstillingen fra administrasjonen er at Kjækan skole skal legges ned. Det til tross for at det er lokal motstand mot nedleggelse, slik Framtid i Nord skrev om i november.

Da saken var oppe i Utvalg for oppvekst og omsorg før påske, vedtok man at skolen skal legges ned fra august 2017. Men man vedtok også å henstille administrasjonen til å arbeidet for "å tilrettelegge for skoletilbud for 1.-4. klasse i et eventuelt oppvekstsenter i for eksempel Badderen barnehage".

Direkteskyss

Administrasjonen arbeider utifra at det per i dag ligger an til å være fire elever igjen ved skolen. Til sammenligning vil Kvænangen barne- og ungdomsskole i Burfjord ha 107 elever. Administrasjonen sier i innstillingen at det vanskeligste spørsmålet rundt en eventuell nedleggelse av Kjækan skole er det som gjelder skoleskyss. I høringsuttalelsene fremgår det at man er bekymret for reiselengden til elevene

"En direkteskyss vil kunne nærmere halvere reisetida fra 75 minutt til ca. 40 minutt hver vei. Noe som vil være innenfor det som er en akseptabel reisetid for elever", skriver administrasjonen.

Stiger ikke

Administrasjonen har utifra en samlet vurdering opprettholdt innstillingen om at det fortsatt er hensiktsmessig å vurdere en nedlegging av skolen og overføre elevene til skolen i Burfjord.

"Det er etter administrasjonens oppfatning få tegn til at elevtallet vil stige i årene som kommer", heter det i saksframlegget som kommunestyret får på bordet 26. april.