Like før jul gikk deler at debutalbumet til Storfjordbandet Resirkulert tapt, og er nødt til å utsette utgivelsen og release-konserten i slutten av april. Vokalist Emil Karlsen forteller at en kortslutning i en harddisk som er skyldig i utsettelsen.

Krasj under backup

-I det det skulle tas backup fikk harddisken for mye strøm så den kortsluttet, det var først snakk om at skaden ikke var så stor og en kompis sa han kunne fikse det.

Karlsen forteller at harddisken ble sendt til reparasjon, hvor de sa de kunne fikse det og deler ble bestilt fra Amerika, det viste seg at den dessverre ikke kunne reddes. Og bandet ble nødt til å spille inn deler av platen på nytt.

-Da var det bare en ting å gjøre, å spille inn det som ble tapt på nytt. Det var tre låter som ble helt tapt, og en del krydder på en annen låt som forsvant, sier vokalisten.

-Ufattelig, sånt skjer ikke meg, var tankene som først slo Karlsen og sier at hele bandet ble ganske paff når de skjønte hva som skjedde.

Hjelp

Karlsen forteller at de har fått mye støtte og hjelp fra musikkmiljøet i Tromsø i etterkant av tapet av låtene.

-Etter at vi måtte utsette utgivelsen har vi fått masse drahjelp fra musikkmiljøet i Tromsø, sier Karlsen og forteller at både de som jobber i studioet og produsent har jobbet hardt for at de skal få spilt inn låtene så fort som mulig.

-Vi har booka studio i starten av april, vi skal spille inn på Kysten studio i Tromsø sier vokalisten.

Kommer seg i mål

Vokalisten sier de allerede har brukt lang tid på å få spilt inn plata.

-Vi startet i februar 2016 og planen var å gi ut høsten 2016, så det har vært en del forsinkelser sier Karlsen.

Siden kun vokalisten for tiden bor i Tromsø og resten av bandet fremdeles bor i Storfjord har det vært utfordrende å få spilt inn albumet på en effektiv måte. Men har allerede satt en dato for utgivelsen som de kommer med senere.

-Vi kommer oss i mål, sier Karlsen og forteller at de skal gi ut en singel i mai allerde.

For de som venter tålmodig på albumet venter ikke forgjeves, siden bandet har litt ekstra tid på å få spilt inn låtene, er planen å utvide og spille inn noen låter til å legge på plata. Vokalisten sier det blir noe ekstra for publikumet som venter.