Men det var ikke bare i Kåfjord Lerøy Aurora arrangerte den årlige strandryddedagen.

– Vi har hatt det i alle driftsområdene fra Varanger i øst til Sør-Kvaløya. Det har vært en felles miljødag alle stedene, sier Håvard Hårstad, produksjonssjef havbruk i Lerøy Aurora.

– Vi inviterer lag, foreninger og skoler. For eksempel i Nordreisa hadde vi Reinrosa 4H. Det er fint at vi kan bidra til ungdommen, sier han.

Flinke ungdommer

I Manndalen fant ikke elevene så mye søppel i fjæra, så da bestemte de seg for å rydde andre steder.

– Ungdommene var flinke, for når de ikke fant mer søppel der, så plukka de langs hovedveien. Så lenge vi får bort søppel fra naturen, så er det bare flott. Det har blitt kjørt vekk noen kubikk med søppel i ryddeområdene disse dagene, sier Hårstad.

Etter søppelplukkinga var ferdig, ble det stekt laks på grillen til alle deltakerne.

– Vi har noen utrolig flinke damer på slakteriet på Skjervøy som jobba 2. pinsedag for å lake laks som de kunne grille.

– Vi var utrolig heldig med været på ryddedagen, så det ble en kjempefin ramme rundt dette, legger han til.

LAKS Etter søppelryddinga kunne barn og voksne kose seg med grillet laks. Foto: Lerøy Aurora

– Vårt mål er at det skal være fint i omgivelsene vi operer i til daglig. Fokuset er ikke bare på Lerøy Aurora, men at vi alle skal ha det pent og ryddig rundt oss. I media har det vært fokus på mye plast i sjøen, og det er noe vi også er opptatt av. Plasten skal bort!

Blir kjent

Hårstad synes det er veldig hyggelig å snakke med lokalbefolkninga de forskjellige stedene, og mener strandryddedagen er en flott anledning for at folk kan bli kjent med Lerøy Aurora.

I Manndalen har Lerøy Aurora åtte fast ansatte.

– Jeg er stolt over at vi har åtte årsverk med enormt mye kompetanse i Kåfjord – vi skulle hatt enda flere om vi hadde hatt jobb til dem.