Malvin Nygård fra Elvevoll er harnisk over Skibotn-dominansen iArbeiderpartiet, og betegner prosessene i partiet som Stalinistiskemetoder, fjernt fra demokratiske prinsipper.

- Krefter fra Skibotnkuppet makta på partiets årsmøte, og har siden den gang overkjørtet ikke ubetydelig mindretall, sier Nygård, og trekker parallellenetil Russland og Putin.

Nå står han bak ei tverrpolitisk valglistesom skal stables på beina før valget neste år, og Nygård harallerede mange navn.

- Men jeg vil ikke gå ut med noen navn føretter nyåret, fortsetter han.

Overfor Framtid i Nord, vil Nygårdtilbakevise spekulasjonene om at nylig avgåtte AP politikere hardeltatt i arbeidet med lista, og at de på en redelig måte takketnei da de ble spurt om å være med.

- Men nå når de er utmeldt,stiller saken seg annerledes, tilføyer han.

Skaper bygdekrangel

Tilmedia hevder den tidligere Ap-politikeren at hver gang en ordførerkommer fra Skibotn, så har det endt med bråk, spetakkel ogbygdekrangel.

- Med unntak av Hans Strnadvoll, som var en godordfører og som uttalte hver gang at han «kun» bor i Skibotn, menjobber for hele kommunen, sier Nygård.

Og han mener at nå vil detigjen blusse opp en bygdekrangel mellom folk fra Storfjord og fraSkibotn.

- Men dette har ordføreren, og Arbeiderpartiet selv lagtopp til, påpeker Nygård.

I kommunestyret

Nygård var innomkommunestyremøtet på Skibotnsenteret torsdag for å lytte tildebatten rundt strukturendringene innen helse- og omsorg. Hanregistrerer at flertallet vil gå for rådmannens ideskisse sominnebærer at Åsen omsorgssenter skal omgjøres til et ressurssenter,mens hjemmesykepleien blir flyttet til Oteren og de sykehjemmet tilSkibotn.

- Og spillet rundt Åsen vil nok få mange til å støtte oppom lista, mener han.

Dermed ser Nygård også for seg en betydeligrepresentasjon i kommunestyret fra neste periode.