Foran torsdagens budsjellbehandling i Storfjord forselår Fjordfolket, samarbeidspartiet til Arbeiderpartiet gratis barnehage.  Det i en kommune hvor rådmannen legger opp til et stramt og tøftbudsjett med kutt i skole, kultur, fritidstilbud og barnehage.

Ifølge Fjordfolket viser folketallsutviklingen ogbarnetallsutvikling i kommunen betydelig nedgang, en negativ utvikling som ifølge Fjordfolket har pågått gjennom mange år.

- Det er sikkertmange grunner til dette, men pengebruken og investeringene somskjedde under forrige regime er hovedårsaken, skriver partilederArvid Lilleng og kommunestyrerepresentant Idar Johansen i enpressemelding, og fortsetter med at flere hundre millioner kronerble tatt opp i dyre kommunale lån som nå setter kommunens drift ialvorlig fare.

Snu trenden

Likevel mener Fjordfolket at det er mulig å snuutviklingen ved å gjøre riktige tiltak på alle sektorer.

- Som enstarthjelp til unge barnefamilier foreslår vi gratis barnehager forbarn nr 2, 3 osv i de kommunale barnehagene i kommunen, foreslårde.

Dette er ikke første gangen Lilleng og Fjordfolket foreslår gratis barnehage. Også i flere tidligere budsjettbehandlinger er gratis barnehage foreslått, hvor forslaget har blitt nedstemt på grunn av dårlig økonomi.

Hvorvidt flertallet vil gå for forslaget i et budsjett hvor rådmannen må finne rom til å dekke inn gapet mellom sviktende inntekter og økte kostnader, samt å betale ned på gammel gjeld, vil torsdagens kommunestyremøte gi et svar på