Tredjekandidaten på Frps stortingsliste i Troms var på besøk på Arnøya onsdag – et øysamfunn som har store problemer med snøskred. Det har vært snakket om skredsikring av Singla, mellom Arnøyhamn og Lauksletta i mange år, men fortsatt har ingenting skjedd.

Iversen, som har sittet på fylkestinget i flere perioder, er redd for at prislappen på rundt 700 millioner for en tunnel forbi det skredfarlige området er årsaken.

– Ja, prislappen har nok sitt å si for at man ikke har klart å prioritere skredsikring her. For det er helt klart at det er behov for det, sier Iversen.

Andre løsninger

Hun mener man må se på alternative løsninger for å få en skredsikker vei som både ivaretar næringsinteressene for spesielt fiskeindustrien på Arnøya og dagliglivet – og ikke minst liv og helse – for arnøyværingene.

Frps gruppeleder Vidar Langeland peker på at et annet alternativ er å gå «på baksiden» av fjellet og komme ned i Arnøyhamn.

– Det må jo kunne løses på en eller annen måte slik at man får kostnadene ned. Og skulle det bli vanskelig i forhold til reindriften, så får man i verste fall kjøpe de ut, sier Iversen.

Alle alternativer

Daglig leder Håvard Høgstad ved Arnøy Laks på Lauksletta fikk besøk av Frp-erne onsdag.

Han har vært klar lenge på at en skredsikring av Singla er viktig for hans bedrift. Han er avhengig av arbeidskraft fra Arnøyhamn-siden og de som bor på Lauksletta-siden er avhengig av servicetilbudet på andre siden av Singla i form av blant annet barnehage, skole, butikk og hurtigbåt.

– Vi er ikke så opptatt av hvilken løsning man går for, så lenge vi får en skredsikring. Vi ønsker at alle alternativer blir sett på, sier Høgstad.

SIKRING: Hanne C.S. Iversen med kartet over Arnøya bak seg. Foto: Torbjørn O. Karlsen