Reinrosa 4H fra Rotsund-området leide onsdag alpinbakken i Lyngen og det var en spent gjeng som ankom alpinbakken på Lyngseidet onsdag.

- Det var en forventningsfull gjeng av barn og unge som tok ferga over til Lyngseidet, og det skulle vise seg etter hvert at dette var et skikkelig sjakktrekk. Det var latter, glede og full fres fra vi kom og helt til vi dro hjem, sier Mari Kiil.

Bratt læringskurve på mange

Alpinbakken har vært godt brukt denne vinteren og det har resultert i en litt hard løype. Dette var i midlertid ikke noe problem og underlaget bedret seg etter hvert som både barn og ungdom fikk prøve seg.

- Det var godt å se forandringen fra da vi kom til da vi dro. I starten var det litt usikkerhet i gruppa, men selvtilliten kom seg raskt. En 4Her sa etter hvert: - Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så god på så kort tid.

Varmet hjertet

Kafeen i alpinbakken var åpnet for anledningen, men de aller ivrigste hadde rett og slett ikke tid til å ta pause i slalåmkjøringen. Kiil skryter av hvor modig ungdommen var, men innrømmer at hun til tider var litt bekymret.

- Jeg sto med hjertet i halsen da de kom kjørende i full fart ned baken, for så å kjøre rett bort til skitrekket og opp igjen. Men etter hvert så gikk det bedre, og det varmet oss voksne å se hvor gøy de hadde det, sier Kiil, og legger til at det var en positiv opplevelse som forhåpentligvis gjentas.

Reinrosa 4H ønsker å takke de frivillige i alpinbakken på Lyngseidet for at de stilte opp og for at de arrangerte en helt fantastisk dag.

FULL FRES: Flere av 4H medlemmene hadde en bratt læringskurve på de to timene de fikk kjørt i alpinbakken.