- Jo høyere fart du har, dess vanskeligere blir det å takle bilen på glatt føre. Bremselengden øker også.  Derfor er det viktig å senke farten og skulle du miste kontrollen - brems alt du kan, det øker muligheten for å klare å styre unna, sier Marlene Engan Aasen, kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Det å kjøre på glatt føre kan være utfordrende, spesielt underkjølt regn. Når regndråpene fryser til is med en gang de treffer veien blir hele veibanen dekket med et tynt lag med is. NAF skriver at det er viktig å teste veigrepet ofte ved å bremse noen ganger og kjenne på motstanden i rattet, men pass på at du ikke har noen biler bak deg eller mot deg.

– Underkjølt regn er det vanskeligste føret å kjøre bil på, og her er det viktig å tilpasse farta, mer enn du tror. Følg med på værmeldingen, så er du forbedret på at det kan komme såpeglatt føre, sier Engan Aasen.  Føler du deg usikker på dette føret, må du vurdere å la bilen stå, fortsetter hun.

Mange har forskjellige sikkerhetssystemer i bilen som er der for å hjelpe føreren av bilen, men husk, er farten for høy, kan ikke elektronikken hjelpe deg.