Leder i Troms Høyre, Geir-Inge Sivertsen, liker ikke det han hører fra Kåfjord Høyre etter at lokallagsleder Jens Aleksander Simonsen valgte å stemme mot sitt eget parti i kommunestyret, slik at Arbeiderpartiet stakk av med en formannskapsplass til fordel for Høyre/Frps liste.

Sivertsen har vært i kontakt med både Kirsti Blomli og Jens Aleksander Simonsen i etterkant av kommunestyremøtet. Han er klar på at saken er uheldig.

– Ja, jeg vil karakterisere det som både spesielt og uheldig at en avtale mellom to partier ikke blir overholdt av oss. Det er ikke sånn Høyre skal fremstå, sier Sivertsen.

– For tidlig

Han understreker at han ikke vet årsaken til at Simonsen stemte som han gjorde.

– Jeg har snakket med både Blomli og Simonsen, men kjenner ikke saken godt nok til å si noe om hvorfor dette skjedde, sier Sivertsen.

Høyre har ikke stilt liste i Kåfjord siden 1991. Men i mars ble Jens Aleksander Simonsen valgt til leder og ordførerkandidat for Kåfjord Høyre. Sivertsen vil ikke si om oppførselen til Simonsen kan være en grunn til å ekskludere ham fra partiet.

– Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dette kan få. Så det ønsker jeg ikke å kommentere nå.

BILLEDSERIE: Disse skal styre Kåfjord

Høy terskel

– Vil fylkespartiet blande seg inn i denne saken?

– Jeg har bedt om en redegjørelse og så skal vi bistå med det vi kan av rådgivning. Men Høyre har en ganske høy terskel for å gå inn i slike lokale saker. Det må løses lokalt i Kåfjord av tillitsvalgte og folkevalgte, sier fylkeslederen, som syns det er mest alvorlig at en avtale med et annet parti – Frp – har blitt brutt.

– Ja, det syns jeg er verst. At man kløner det til for seg selv er nå en ting. Det skjer. Men her ødelegger man for andre også. Vi ønsker å påtale at vi i Høyre ikke skal opptre på denne måten, sier Geir-Inge Sivertsen.

Et unntak

Han tror imidlertid ikke at Høyre som parti blir skadelidende etter denne saken.

– Det er først og fremst snakk om lokale effekter. Hva tenker velgerne i Kåfjord? Heldigvis er dette unntaket. Jeg er ikke kjent med at noe tilsvarende har skjedd i Høyre, sier Sivertsen.