18 åringen som går ved Nordnorsk skilinje i Nordreisa kjempet seg inn til en knallsterk 3. plass i søndagens FIS-renn i finske Muonio.

Agnethe endte 18 sekunder etter russiske Mariya Vladimirova i den 8,4 km lange distansen i klasse kvinner 20 år. Svenske Emma Ribom endte på 2. plass, 16 sekunder foran Kaasen.

Til Framtid i Nord forteller Kaasen at hun klarte å holde en jevn god fart gjennom hele løpet, men at hun kjenner at det har vært en periode med mye trening.

- Det er alltid godt å komme på ski, og når det klaffer så godt fra start, så gir det bare ennå mer motivasjon, sier hun på telefon fra finske Levi.

Oppsøker snø

Også lørdagens klassiskrenn ble oppløftende for Agnethe med en sterk 6. plass, også de tover 8,4 km. Hun sier at skøyting er hennes beste stilart, og dermed ikke overrasket at det gikk raskere i dag.

Etter konkurransehelgen i Muonio, har hun nå dratt til Levi for å ligge på treningsamling hele neste uke.

Agnethe kan fortelle om gode treningsforhold i Nord-Finland med snø og gode løyper selv om det i dag var mildvær. Fra onsdag kommer resten av skilinja i Nordreisa til Levi for å komme seg på snø.

Les mer i tirsdagens Framtid i Nord