Johan Pedersen i Varehuset Skjervøy sier at man nå ønsker en paraplyorganisasjon for all aktivitet – både den næringslivet står for og det som frivillige lag og foreninger får til.

– Ja, vi ønsker å samle all aktivitet under én paraply slik at vi kan koordinere alt – til beste for både handelsstanden og de ulike lag og foreninger som arrangerer ting, sier Johan Pedersen.

Forprosjekt

Onsdag skal styret i Skjervøy.no etableres. Bak prosjektet står blant annet Skjervøy kommune, Sparebanken Nord-Norge, Varehuset Skjervøy og Skjervøy Næringsforening.

– Forprosjektet til Skjervøy.no ble ferdigstilt i fjor. Men så ble det litt stille rundt det, sier Pedersen, og fortsetter:

– Vi ønsker å ha en oversikt over all aktivitet i Skjervøy, som Skjervøydagan, Feskivalen og idrettsarrangementer slik at handelsstanden kan tilpasse aktiviteter og åpningstider, sier Johan Pedersen, og nevner skiskytterhelga tidligere i mars.

– Da flagget vi gjennom hele sentrum. Slik skal vi gjøre mer av. Vi vil vise folk som kommer hit at vi bryr oss, sier Pedersen, som håper at det blir godt oppmøte på folkemøtet onsdag.

- Et klart behov

Silja Karlsen, næringskonsulent i Skjervøy kommune, sier signalene fra næringslivet selv er at det er behov for en koordinert innsats som kan gi økt aktivitet under ulike arrangementer.

- Vi har sammen med Sparebanken Nord-Norge sagt at vi kan være en samarbeidspartner og bidra til at ideen kan realiseres, sier Karlsen.

Karlsen understreker at til tross for .no-endelsen i navnet Skjervøy.no, så er det foreløpig ikke snakk om en konkret nettside.

- Nei, den ligger nok litt fram i tid. Målet i første omgang er å få en finansiering på plass og penger til å ansette noen som kan ha ansvaret. Det er ikke noen god løsning å basere et så stort arrangement som Skjervøydagan på ren frivillighet. Men nå skal vi først få et styre på plass, slik at de kan sette seg ned å se på forprosjektet, sier Karlsen.