VED HUSET: Gunnar Sandvik viser hvor bjørnen snudde bare seks meter unna huset deres i Signaldalen. Foto: Hallgeir Naimak

- Bjørnen har gått langs veien mot huset vårt, snudd og gått over jordet mot noen rundballer som den har revet hull i, forteller Gunnar Sandvik, bosatt ved Eggasveien i Signaldalen. Han beregner avstanden fra sporene fra bjørnen til huset å ikke være mer enn rundt seks meter.

- Men den har ikke vært ute etter kjøtt, for den gikk ikke etter sauer som beiter litt lengre bort på jordet, legger han til.

Den sindige pensjonisten forteller at en bjørn rundt husene er mer spennende enn hva det skaper frykt, og mener at bjørnebesøk vil bli mer og mer vanlig i tiden fremover.

- Det er slik at myndighetene ønsker å bevare bestand av bjørn, og da må man bare akseptere at de kommer i nærheten av bebyggelse, mener Sandvik.

Bjørn på bursdagsbesøk

Heller ikke naboen til Gunnar Sandvik, Sonja Jensen er særlig bekymret når en bjørn lusker rundt husene, selv om det ikke er vanlig at bjørnen er så nærgående som i dette tilfellet.

- Det er litt spennende med bjørn, forteller hun, og er heller ikke særlig bekymret over at bjørnen er såpass nærgående som denne bamsen

- Det hadde vært artig og fått muligheten å se bjørnen, fortsetter hun, og legger til at det hadde vært en noe spesiell bursdagsgave.

- For det er ikke alle gitt at de får bursdagsbesøk av en bjørn, legger hun litt humoristisk til.

Data mer farlig

Gunnar Sandvik mener at en bjørn luskende rundt husene i Signaldalen ikke vil skape frykt og redsel i bygda, selv om det ikke er helt ufarlig for mennesker å støte på en bamse.

- Men i de aller fleste tilfellene er bjørnen forduftet lenge før vi oppdager den, hevder Sandvik. Ifølge han er slike opplevelser en av de tingene som gjør det flott å bo i så tett opp mot villmarken.

- Etter min vurdering er det mye mer skadelig for unger å sitte flere timer om dagen foran datamaskinen, enn å være ute i naturen, mener han bestemt.

BJØRN I SIGNALDALEN: Tidlig torsdag ble sporene fra en bjørn observert nært bebyggelsen ved Skogstad i Signaldalen. Foto: Gunnar Sandvik