Ifølge valgansvarlig i Storfjord kommune, Wenke Haug Andersen, har de mottatt meldinger fra Elvevoll og Skibotn i Storfjord hvor manntallslistene for Sametingsvalget ikke er oppdatert.

- Vi har fått tilgang til listene fra Sametinget, og har ikke mulighet å kontrollere dem opp mot samemanntallet, sier Haug Andersen.

Roy Amundsen ved Sametinget, kan fortelle at de har sendt ut e-post til alle kommuner om endringer som er gjort i manntallslistene, men sier at det kan være et etterslep på oppdateringen i datamaterialet som kommunene har tilgjengelig

- Det kan være at enkelte i manntallslisten er falt ut på grunn av adresseendringer etter at Sametinget fikk ansvar for listene i 2005, sier han om hva som kan være årsaken til at enkelte velgere ikke finner sitt navn på listene.

Skandale

Anne Dalheim fra Elvevoll reagerer kraftig på at Sametinget ikke har klart å få sendt ut oppdaterte lister til sametingsvalget.

- Dette er en skandale, mener Dalheim. Hun sier at dette kan få betydning for de velgerne som er ny i samemanntallet, og at dette gir et lite positivt bilde av Sametinget.

- Enn skule tru at valget ble prioritert bedre av Sametinget, sier Dalheim.

Amundsen forteller at velgere som ikke står oppført på manntallslistene kan ringe Sametinget for å få bekreftet at de står oppført i manntallet.

- Vi vil ha åpent hele mandagen, og er klar til å ta i mot telefoner fra velgerne, forsikrer Amundsen.