Fremskrittspartiets ordførerkandidat Willy Wikbo ber Lyngen kommune orientere innbyggerne om fremdriften i saken.

- Jeg etterlyser også informasjon om hvordan elevene skal få opplæring i svømming. Alternativet må være at elevene tar turen til bassenget i Sør-Lenangen.

Oppvekstsjef Anette Holst bekrefter at fjerde, sjuende og tiende klassetrinn i september skal svømme i Sør-Lenangen.

Plan B

Willy Wikbo minner om at bassenget på Eidebakken ble stengt etter bare ei uke av skoleåret i august 2014.

- Jeg spør hvordan kommunen har tenkt at elevene skal oppnå målene i undervisningen. Har de en plan B, slik at elevene får tilfredsstillende opplæring. Kommunen må snarest komme på banen, understreker Wikbo.

Han frykter Lyngen kommune bryter opplæringsloven på flere punkter. Det er avgjørende å få løsning på plass så fort som mulig.

Willy Wikbo er også opptatt av når et lite basseng ved Solhov bo- og aktivitetssenter kan tas i bruk av beboerne. Bassenget er for smått til å kunne brukes av grunnskolen.

Vil ikke spå

Sektorsjef Kåre Fjellstad i Lyngen kommune vil ikke spå når bassenget på Eidebakken igjen kan fylles med vann. Han frykter det kan ta lang tid.

- Vi har fått foretatt en uavhengig vurdering for å kartlegge skaden. Konsulenten anbefaler at vi ikke fyller vann i bassenget. Til det er risikoen for ytterligere skader for stor, sier Fjellstad.

Bassenget på Solhov blir derimot gjenåpnet i løpet av høsten etter å ha vært stengt siden i fjor vår. Feil på oppvarmingen av vannet og pumpesystemet er i ferd med å bli rettet opp.

Kjører fire mil

Oppvekstsjef Anette Holst opplyser at fjerde, sjuende og tiende klassetrinn har resultatmål i svømming. Disse klassene får fra neste måned svømming i bassenget i Sør-Lenangen. Hyppigheten er ikke fastsatt. Avstanden fra Eidebakken er i overkant av fire mil.

- Vi avklarte i vår Eidebakkens bruk av svømmehallen i Sør-Lenangen. Under normale forhold har elevene i Lyngen mye mer svømming enn hva de har krav på, forteller Anette Holst.