Turneringsleder Tore Pedersen kan fortelle om lange dager med dugnadsarbeid, gode samarbeidspartnere og ikke minst de 38 lagene fra Nord-Troms, som gjør årets Lerøyturnering til en fotballfest.

– Vi er evig takknemlig for all hjelp og støtte for å arrangere denne turneringa, i og med at dette er vår viktigste inntektskilde for å drive breddefotballen, sier Pedersen.

Ute og inne

Lerøyturneringa har gjennom de fem årene den har eksistert, vært starten på en innholdsrik og lang fotballsesong for barn og unge, og både trenere og spillere har ventet lenge på å komme i gang.

– Det blir mange timer fotball hver dag, men ungene stortrives, påpeker turneringslederen som også er lagleder for et miniputt lag fra Skjervøy

For første gang har arrangørene tatt kunstgressbanen på Skjervøy idrettsstadion i bruk under turneringa, hvor smågutter og småjenter har sine kamper.

– De spiller 7er lag med sluttspill på søndagen, opplyser han.

Viktig å delta

Framtid i Nord snakket med småjentelaget fra Burfjord som opplevde et knepent tap mot Nordreisa i sin første kamp.

– Men vi er fornøyd, og er kommet hit for å ha det gøy, spille bra fotball og ikke få de store tapene som i fjor, sier jentene til avisa.

Mer om Lerøyturneringa får du i tirsdagens papirutgave av Framtid i Nord.

Leder for Lerøyturneringa Tore Pedersen er fornøyd med oppslutninga rundt fotballturneringa for aldersbestemte lag. Foto: Jan Arid Hansen