Gjennom hele helga har 70 ungdommer fra Tromsø, Balsfjord, Kåfjord, Storfjord og Lyngen vært på UKM workshop på Hatteng.

Dette er første gang det gjennomføres en større Kick-off samling hvor ungdommene denne gangen fikk lære mer om videoproduksjon, foto, konfraniser og teater.

Bak samlinga står UKM Troms og Hålogaland amatørteaterselskap (HATS), og ifølge prosjektleder Odd Halvdan Jakobsen, har prosjektet vært en suksess.

- Ungdommene er lærevillige, og ikke minst knyttes det kontakter på tvers av kommunegrensene, sier han til avisa.

Gøy å lære

Framtid i Nord møtte på to fornøyde deltakere fra Manndalen, som begge har vært på samlinga siden fredag kveld. William Vatne har fått mer kjennskap til rollen som konferansier, mens Brita Agnethe Sara har fordypet seg i fotografering.

Til Framtid i Nord utrykker de med stor iver om en helg hvor de har blitt kjent med mange nye venner, og gjort mye spennende aktiviteter. Men også om en helg fylt av læring som de vil ta med seg i videre UKM sammenheng.

- Og det viktigste man har fått med seg er å bli tryggere på egne ferdigheter, tilføyer William.

Prosjektlederen påpeker at årets Kick-off helg med 70 ungdommer er et forsøksprosjekt, men allerede neste år vil de gjennomføre tilsvarende helgesamlinger fire steder i fylket.

Påmeldingen til neste års UKM åpner iden 1. desember. Jakobsen er overbevist om at slike Kick-off arrangementer vil rekruttere flere deltakere og høyne kvaliteten på bidragene