I et arbeidsdokument som Framtid i Nord har fått tilgang til,foreslår rådmann Ellen Beate Lundberg å kutte stillingen somkreftsykepleier fra neste budsjettår.

Kreftsykepleier ble ogsåforeslått fjernet på årets budsjett, og både administrasjon ogpolitikerne møtte en storm av protester fra befolkningen.

Etflertall i kommunestyret snudde da til slutt, og skjermetstillinga.

Skole og helse

Men rådmannen foreslår også å fremskyndenedleggelsen av Skibotn ungdomsskole med virkning fra høsten 2015,og dermed en reduksjon på 3,2 lærerstillinger og en 20 prosentsekretærressurs.

Også i kulturskolen ønsker rådmannen å kutte ved åta ned en halv stilling fra og med neste år, og skriver i notatetat kulturskolen er lovpålagt i opplæringsloven men ikke hvor storttilbudet skal være.

Helsesøstertilbudet vil rådmannen kutte ved åholde en 50 prosent stilling vakant.

I sentraladministrasjonenfjernes 135 000 kroner av totalt 300 000 kroner fra HMS rettedetiltak.

Ingenting klart

Rådmann Ellen Beate Lundberg avviser at kuttene både av kreftsykepleier, helsesøster, kulturskole oglegge ned ungdomsskole fra neste år er endelig forslag som vil bli forelagt politikerne.

- Rådmannens budsjettforslagvil være klar innen torsdag denne uka. Tiltakene er tenkt på, menikke besluttet og tatt med, skriver hun i en SMS til Framtid iNord.

Lundberg påpeker at det fremdeles mangler flere millionerkroner for å oppnå budsjettbalanse i Storfjordøkonomien, det pågrunn av sviktende inntekter (skatt og konsesjonssalg).