I en pressemelding tirsdag, skriver Troms politidistrikt at det forventes håndverkere av denne typen i Tromsø og Nord-Norge forøvrig også i år.

De siste årene har vist en jevn aktivitet i Tromsøområdet knyttet til omreisende utenlandske steinleggere, ofte omtalt som Travellers.

Tidligere har både politiet og Skatteetaten i Tromsø, blitt kontaktet av kunder som har opplevd uferdig og dårlig arbeid i forbindelse med kjøp av tjenester fra omreisende steinleggere.

Politiets erfaringer tilsier at denne gruppen ikke bare driver med steinlegging, men at disse i senere år har utvidet sine tjenester til blant annet asfaltering og vasking av tak og flere andre håndverkertjenester.

Tverrfaglig samarbeid

I fjor startet Politiet, Skatteetaten, Tollvesenet, Arbeidstilsynet og Statens vegvesen et formelt samarbeid som har til hensikt å bekjempe denne type arbeidslivskriminalitet.

Samarbeidet består blant annet av økt kontrollvirksomhet for å avdekke eventuelle straffbare forhold. Dette samarbeidet fortsetter i år da Politiet er opptatt et tett tverrfaglig samarbeid mellom politi, kontrolletater og tilsynsmyndigheter.

Hensikten er å komme de useriøse aktørene i markedet til livs, går det av pressemeldingen. Politiet utdyper at de som driver seriøst selvsagt er velkommen til å fortsette sin virksomhet.

Tar i mot tips

Politiet ønsker tips dersom potensielle kunder blir oppsøkt av useriøse steinleggere, eller dersom publikum ser at slikt arbeid pågår i sitt nærområde.

Har du opplysninger knyttet til useriøse steinleggere, ta i så fall kontakt med politiets operasjonssentral på telefon 02800.

Dette kjennetegner useriøse omreisende håndverkere:

  • Driver oppsøkende virksomhet og tilbyr sine tjenester på døra

  • Fremstår som seriøse foretak med organisasjonsnummer

  • Jobber svart og krever gjerne kontant betaling

  • Ønsker forskuddsbetaling

  • Forsvinner like fort som de kommer