For tiden ligger byggematerialer lagret på den gamle veien som går utenfor Skardalstunnelen og Isbergtunnelen. Byggematerialene skal brukes ved settefiskanlegget i Skardalen.

Vegen er ikke definert som en gang-og sykkelsti.

Forrige uke uttalte Karl-Martin Eriksen i Statens Vegvesen at veien er stengt fordi situasjonen for gamle E6 ikke er avklart.

Les saken: Dette er ikke en gang- og sykkelsti

Ikke stengt

Tirsdag opplyser derimot prosjektleder i Statens Vegvesen, Knut Øvervoll, at veien ikke er stengt, men at å benytte seg av den gamle veien gjøres på eget ansvar.

– Det er ikke ulovlig å ferdes langs veien, men det gjøres på eget ansvar. Vi har ikke klartgjort veien for sommeren, sier Øvervoll.

Han understreker at det er en grunn til at det er tunneler i området. Blant annet gikk det et sørpeskred over Skardalstunnelen.

SE VIDEO: Sørpeskred over gamle E6

Statens Vegvesen har ikke drift- eller veldikholdsansvar for veien, men på sommeren har de tilsyn for veien.

– Vi skal dra på befaring så fort det lar seg gjøre. Det skal ha gått et sørperas i området og vi vet ikke om det har gått over veien, sier Øvervoll.

Veien skal ryddes og klargjøres for sommeren.

– Når dette vil bli vil avhenge av vær og vind, sier Øvervoll.

Han sier det som er lagret på veien må bli fjernet.

Ikke tilrettelagt

Det er ikke tillatt å sykle gjennom Skardalstunnelen og Isbergtunnelen. Det vil si at det for tiden ikke er tilrettelagt for syklister som ønsker å sykle gjennom Kåfjord.

Volden kan ikke si noe sikkert om framtiden for tunneler.

– Flere steder blir tunnelene undersøkt med tanke på syklister, men jeg kan ikke si noe om om akkurat disse tunnelene, sier Øvervoll.