Ordfører i Kvænangen Eirik Losengaard Mevik er henrykt over bevilgningen som er gjort i Nasjonal Transportplan, og på spørsmål om å få en kommentar fra ordføreren er det første som ytres et hurra.

-Dette er en stor dag, ikke bare for Kvænangen, men også for hele Nord-Norge, det sørger for at Nord-Norge er åpen hele vinterhalvåret, sier Losengaard  Mevik og mener at det er viktig å få øke regulariteten i kommunikasjonen gjennom Norge.

-Det er viktig for hele Nord-Norge, for laksen og det lokale fotballaget som har treninger med Nordreisa, sier Ordføreren.

-Det er mange som har jobbet med dette prosjektet, både lokalpolitisk, NHO, LO, Regionrådet og fylkeskommunen har jobbet sammen for å få dette prosjektet på plass, så det er supert jobbet av alle, mener Mevik.

Ordføreren mener det ikke bare er viktig for næringsliv og syke, men at det vil ha mye å si for folk flest også.

-Det er mye stengt fra oktober til april, så planlegger man en sydentur i januar så kan man få et problem. Det gir mye bedre muligheter for den menige mann å planlegge blant annet reiser, sier Ordføreren og forteller at det ikke minst vil bli enklere for det lokale næringslivet å planlegge reiser eller leveringer.