Små- og mellomtrinnet ved Manndalen skole har i en årrekke hatt solidaritetskafe onsdagen før innsamlingsaksjonen på NRK.

Interessen for kafeen har også vært stor, hvor stort sett hele bygda legger turen innom skolen for å handle lopper, spise middag og mulig dra hjem med premie fra basaren.

Lærer Ann Evy Løkvoll sier til Framtid i Nord at i år har de også vært aktiv på sosiale medier, og responsen har vært stor.

Og responsen viste seg å bli formidabel. Kafeen fikk inn hele 21 500 kroner, noe som er litt mer enn det skolen klarte å samle inn i fjor.

På solidaritetskefeen sin Facebookside ønsker lærerne å takke alle som har støttet opp om kafeen, både bedrifter og organisasjoner, elever, foreldre og alle som støttet opp om solidaritetskafeen.

Kåfjord på topp

I 2014 gikk innsamlingen fra TV-aksjonen til Kirkens nødhjelp under mottoet vann forandrer alt, og givergleden blant nordmenn hadde aldri vært høyere med 250 millioner innsamlete kroner.

Kåfjord kommune kom også svært høyt på fjorårets innsamlingsaksjon og ble vinner av kommunekampen med nesten 400 000 kroner innsamlet.

36 000 kroner av disse kom i fra basarer, loddsalg og kafeer som skole og barnehage gjennomførte. Manndalen skole fikk under fjorårets solidaritetskafe 21 000 kroner til TV-aksjonen.

Regnskogsfondet

Årets TV-aksjon på NRK går til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog i nært samarbeid med menneskene som bor der.

Pengene som kommer inn, vil redde regnskogsområde på størrelse med hele Norge og Danmark til sammen.