Herborg Ringstad, leder Nordreisa Røde Kors forteller at de likte ideen og bestemte seg etter et styremøte for å støtte initiativet med 50.000 kr. El-syklene har et passasjersete i front, så det er enkelt for de fleste beboerne å bli med på sykkeltur, selv om de er dårlig til bens.

-Jeg jobber selv i helsevesenet, så jeg har sett at det er et behov for slike hjelpemidler for å gi bedre boforhold for eldre og de som trenger hjelp for å komme seg ut og rundt, sier Herborg og håper det hjelper å få eldre ut i nærmiljøet.

Starter kronerulling

Men siden en sykkel koster rundt 75.000 kr, mangler de fremdeles litt før de er i mål, så Nordreisa Røde Kors ønsker å starte en kronerulling for innsamling til sykler, og sier de gjerne vil utfordre lag, foreninger og bedrifter til å bli med for å gi beboerne på omsorgssenteret og bo og kultur i Nordreisa et bedre tilbud og hverdag.

Takknemlige ansatte

Anja Båtnes og Anita Jensen ved bo og kultur er veldig takknemlig for støtten de har fått fra Nordreisa Røde Kors, og er begge imponert over responstiden Røde Kors hadde på svar. Dagen etterpå fikk de svar at de fikk 50.000 kr til innkjøp av sykler.

-Vi har et personale som brenner for eldreomsorg, og dette vil gi en kjempemulighet for ansatte og pårørende å få beboerne ut av rommene sine, det er beregnet at sykkelen skal brukes hele året, sier Anja og nevner at beboere har krav på å få frisk luft.

De ansatte vil gi beboerne mulighet å komme seg litt lengre enn til parken, å gi de andre opplevelser, som å dra til havna i Sørkjosen.

Positiver erfaringer i Kvænangen

Eldbjørg Jonassen leder i den frivillige gruppen ut på tur på hjul i Kvænangen, kan fortelle at de kun har positive erfaringer med syklene de kjøpte inn til de eldre i fjor.

-Syklene fungerer veldig bra, og vi har kun gode erfaringer. Vi var i startfasen i fjor, og vi ser at vi trenger et fast opplegg med timeplan for å få med de eldre. Det er ikke det samme å sitte i en bil, som å være ute, Så vi gleder oss veldig til sommeren å få bruke syklene, forteller Jonassen og sier videre at de har søkt gjensidigestiftelsen om penger til flere sykler.