Han overrasket de aller fleste med tredje plass på lørdagens 30 km klassisk på Åsen ved Nannestad.

– Prestasjonen gir ekstra inspirasjon med tanke på fortsettelsen. Artig at både andre utøvere og folk fra skiforbundet etterpå tok kontakt, sier Nordreisa-gutten.

Han har fra tidligere andre plass i Norgescupen i 2012 på Gålå. Han er usikker på om han har en plassering til blant de tre beste på dette nivået.

Han stod over søndagens 15 km skøyting etter å ha brukt mye krefter dagen før.

Sterk prolog

Mikalsen endte fredag på sterk 12. plass på sprintprologen, men droppet kvartfinalen for å unngå for stor belastning.

Han mente før 3-mila at plass på pallen var for optimistisk, selv om formen blir stadig bedre.

– Jeg trodde topp ti var mulig på en veldig god dag.

– Hvordan var løpet?

– Jeg var dårlig seedet og startet nokså tidlig. Jeg fikk sekunderinger, men skjønte først på den siste runden at jeg kjempet i toppen. Meldingene ga meg ekstra motivasjon. Det var vanvittig artig å gå jevnt i tre mil. Kroppen fungerte overraskende godt.

Minitour

Håkon Mikalsen har levert gode renn i de fire siste helgene.

– Nå skal jeg legge inn noen rolige dager med trening. Kanskje deltar jeg lørdag i sonemesterskapet i Bjerkvik for å få en gjennomkjøring, sier han.

Helga 23.-25. februar er det minitour med tre løp i Skandinavisk Cup i Trondheim.

Birkebeinerrennet 17. mars og Reistadløpet 7. april, begge i Ski Classics, blir de viktigste oppgavene på tampen av sesongen.

– ”Birken” er ikke helt avklart for min del. Jeg ønsker helst å komme med i et team for å få hjelp til smurning og drikke.

Ikke heltid

Håkon Mikalsen har sagt opp jobben hos Statoil i Harstad, og flytter etter påske til Tromsø.

– Ny jobb har høyeste prioritet. Så får vi ta satsingen derfra. Jeg har imidlertid ikke planer om å satse på fulltid på ski.

– Du er langt på vei din egen trener?

– Jeg har fått mye rutine som løper og styrer mye av treningen selv. Jeg får noen råd og tips fra Karl-Gunnar Skjønsfjell, men tar mest ansvar selv, sier Håkon Mikalsen.