Romjul betyr også tid for å kjøpe inn nyttårsraketter for de av osssom bruker penger på dette.

Og skal vi tru Aud Marthinsen vedMartinsen Bil og Lakk i Olderdalen vil himmelen også i år bli lystopp av alle farger når 2014 går ut i historien. Helt lydløst vildet vel heller ikke bli.

- Storselgeren er denne boksen, sier hunog holder opp en kraftpakke til 699 kroner. Det er også fra 700kroner og oppover at gjennomsnittskunden bruker på fyrverkeri tilnyttårsfesten.

Lidenskapelig interessert

Det skal heller ikke ståpå utvalget når Marthinsen åpner dørene til verkstedet iOlderdalen. Hun kan fortelle at absolutt alt som produsenten kunnetilby, ble plukket ut da bestillingen ble sendt.

- Med andre ord såhar vi mye mer enn hva som står i flygebladet som er sendt ut iposten, fortsetter hun.

Grunnen til det er ifølge Marthinsen bådehennes og ektemannen sin store lidenskap for raketter.

Og i år kanogså 12 åringer kjøpe enkelte typer fyrverkeri, men selv om de iutgangspunktet har mye mindre krutt, så vil Marthinsen advare alleom å være forsiktig og følge de råd som gis i bruksanvisningen.

Bruk briller

Når rakettene skal fyres opp klokken 12 pånyttårsaften, råder Marthinsen om å bruke vedlagte vernebriller somalle kundene får med seg.

- Det gjelder også de som står og ser på,fortsetter hun. I tillegg ber hun oss om å forsikre seg atfyrverkeriet står stødig, og ikke rettet mot folk eller bygninger.

Marthinsen forteller at hun vil holde åpen hver dag frem tilnyttårsaften. Det for at alle som ønsker det skal få mulighet til åhandle inn det de trenger uten å måtte stresse i romjula. Men de mest populære batteriene (bokser med fyrveri med kun en lunte) som i aviser er kåret til testvinnere, kan nok alikevel bli utsolgt.

- Skal du ha kvitteringen, eller skaldet være en hemmelighet hvor mye du bruker på dette, spør hun ossidet vi forlater fyrverkeributikken i Olderdalen.