Skjervøy kino- og kulturhus har hatt fire visninger av filmen «Den 12. mann», noe som ble svært godt mottatt av skjervøyværingene.

– Vi har solgt 710 billetter fordelt på fire visninger! Det hadde vi overhodet ikke forventet – vi hadde forventet mellom 150 til 200 mennesker. Dette er helt vanvittig i forhold til hva vi er vante til, sier Kenneth Johansen i Skjervøy kino- og kulturhus til Framtid i Nord.

Mener toppen er nådd

Til tross for svært stor oppslutning, blir det ikke satt opp flere visninger på Skjervøy kino.

– Vi har sluttet å vise den nå fordi én tredjedel av befolkninga her har sett den. Og derfor tror vi at toppen er nådd for hva vi kan forvente av besøkstall, sier Johansen.

Sett av over 500.000 mennesker

Siden premieren 25. desember, har filmen blitt vist på kinoer over hele landet og høstet en rekke gode kritikker. Like føre sist helg opplyste Nordisk Film i en pressemelding at over 500.000 mennesker har sett "Den 12. mann" på kino, og den har derfor klatret inn på topp 10-lista over de mest sette kinofilmene i nyere tid.

Ifølge iTromsø skal filmen også ligge an til å bli den mest sette filmen på Tromsø kino noensinne. I Nordreisa ble det satt opp flere ekstravisninger, og 12. januar hadde kinoen hatt over 1000 besøkende på visningene av "Den 12. mann".

Kenneth Johansen i Skjervøy kino og kulturhus er imponert over hvor mange besøkende visningene av "Den 12. mann" fikk på Skjervøy. Foto: Torbjørn O. Karlsen