Lørdag var det Luciakonsert i flerbrukshallen på Hatteng, en tradisjon som kulturskolen har hatt siden tidlig på nittitallet.

14 innslag med nittitalls kulturskoleelever, hvor elevene får muligheten til å synge, danse og spille foran et større publikum.

Fast og langvarig tradisjon

Kulturskolerektor Line Sørum, forteller at kultuskolens Luciafest er en tradisjon de har hatt siden en svensk kulturskolelærerer arbeidet i Storfjord en gang på nitiitalet. Nå er det nesten blitt slik at det ikke blir jul uten at kulturskoleelevene har hatt denne konserten.

– De første årene var det i samarbeid med Storfjordkoret, men nå er det blitt en konsert hvor elevene både synger julen inn, og får vist seg frem for sine foreldre, sier Sørum.

Og også årets konsert har også et Luciatog, de mest kjente julesangene og selvfølgelig muligheten til allsang.

Jobbet godt

Storfjord har i flere år blitt gjort kjent som en kulturkommune. I 2012 ble kommunen kåret til landets UKM kommune, og hvert år er de en av landets største arrangører av den lokale kulturmønstringen.

Kulturskolen er en av de sentrale pådriverne for UKM, men også slike fremføringer som Luciakonserten er et eksempel på at det jobbes godt med kultur i Storfjord.

- I dag er vi vel 90 elever på kulturskolen, og det er lange ventelister for å få plass, forteller Sørum.

Hun er også svært glad for at kommunen har ilagt til rette for kulturen i Storfjord, og sikter blant annet til de to musikkbingene som er på Hatteng og Skibotn.

– De er gull verd både for elevene og for de ansatte, mener kulturskolerektoren.

Nye stjerneskudd

Lørdagens Luciakonsert viser også at stadig nye stjerneskudd dukker opp i Storfjord. Sørum kan da også fortelle de har en drømmejobb hvor de kan se unge talenter blomstrer opp og som en dag vil entre kulturlivet som musikere, dansere eller kunstnere.

– Vi har ofte vært bekymret for generasjonsskifter i kulturskolen hvor vi har tenkt at nå blir det vanskelig å fortsette. Men det viser seg at hver gang kommer det nye talenter, forklarer Sørum.

Spydspisser

De siste åra har kommunen fostret kunsnere som har gjort seg bemerket, og Sørum er stolt over å ha slike spydspisser slik som teatertalentet Hedda Bech fra Hatteng og musikerene i Resirkulert .

– Det er spesielt artig at de stadig framsnakker kulturskolen og hva det har betydd for de, sier Sørum.

Lørdagens konsert fikk vi oppleve 14 kjente og kjære julesanger, og det er tydelig å se at elvene ved kulturskolen i Storfjord trives godt med å stå på en scene.

Kulturskolerektor Line sørum synes det gror godt i Storfjord innen sang og kultur. Foto: JanArild Hansen