Leder Johnny Hansen i byggekomiteen er stolt over hva som kan vises fram.

- Et fantastisk bygg. Barnehagen er topp moderne ut fra hva dagens krav. Dette er verdens fineste barnehage, og kanskje den eneste som har både gymsal og ballbinge, sier Hansen.

Prislappen er på i overkant av 20 millioner kroner. Komiteen har holdt seg innenfor budsjettet. Feilmarginen er på pluss/minus noen hundrelapper.

God oppfølging

- Vi har gjennom hele byggetida fått god oppfølging fra Kåre Karlsen og Kåre Fjellstad på rådhuset for å holde oss innenfor budsjettet, forteller Hansen.

De første ungene tok mandag barnehagen i bruk. Alt av barn og utstyr skal i løpet av uka være på plass.

Barnehagen i Oksvik erstatter Solhov barnehage, som brått måtte stenges etter kvikkleireraset for nokså nøyaktig fem år siden. I påfølgende år var barn og ansatte midlertidig lokalisert først på grendehuset i Rottenvik, deretter på gamle Eidebakken skole.

Oksvik skole ble i 2012 lagt ned. Elevene flyttet over til Eidebakken.

- Samtidig ble det vedtatt å byge ny barnehage. Vi har beholdt rundt 40 prosent av det gamle bygget. Vi har bevart gymsalen og SFO-fløya, opplyser Johnny Hansen.

Heftig debatt

Barnehagen har kapasitet til 54 barn. I starten blir bare to av tre avdelinger benyttet.

- Utfordringen i Lyngen er at vi ønsker oss flere unger, slik at barnehagen kan utnyttes fullt ut.

Johnny Hansen finner grunn til å minne om at det for tre-fire år siden pågikk heftig debatt om lokaliseringen av ny barnehage. Noen krefter ville fortsette på Eidebakken.

- Arbeiderpartiet har sammen med Senterpartiet drevet fram prosessen

- Hva skjer med bygget på Eidebakken når barnehagen har flyttet?

- Vi skal i kommende periode jobbe hardt for å realisere et myldrehus for ungdom. En konkret plan er at det legges til rette for en felles ungdomsklubb for hele Lyngen. I tillegg skal det bli plass for andre aktiviteter for barn og unge, sier Johnny Hansen.

Både invitere gjester og bygdefolk ønskes fredag velkommen til offisiell åpning av barnehagen i Oksvik.