Målsettingen er at alt er klart når 64 elever onsdag 24. august starter et nytt år ved Lenangen barne- og ungdomsskole i Sør-Lenangen.

Ved skolestart om to år - i august 2018 - kan elever og lærere flytte inn i et helt nytt skolebygg.

Oppvekstsjef Anette Holst i Lyngen kommune opplyser at ti av de 64 elevene kommer fra Straumen skole, som ble lagt ned i juni.

Ungdomstrinnet og administrasjonen får plass i brakkeriggen. Barneskolen har sine klasserom i Paviljongen.

Kommunestyret valgte før ferien løsningen for midlertidige lokaler i to år. Politikerne vedtok samtidig å utvide kostnadsrammen til 84 millioner kroner og styringsmålet til 80 millioner.

Byggeplass

Anette Holst forteller at skolen i to år mangler gymnastikksal og flere spesialrom.

- Gymnastikk kan drives utendørs vår og høst. Det er aktuelt at elevene noen ganger blir kjørt til Lyngenhallen. Undervisningen i for eksempel naturfag, kunst og håndverk blir redusert.

- Hvordan stiller lærerne seg til de to neste årene?

- De viser veldig positiv tilnærming og har uttrykt tilfredshet med brakkeriggen. Både elever og ansatte må tilpasse seg best mulig at de blir nærmeste nabo til en byggeplass. Alle gleder seg til å flytte over til en ny skole i august 2018, forteller oppvekstsjef Anette Holst.

Holder rammen

Kåre Karlsen er byggeleder og følger prosjektet tett på vegne av Lyngen kommune.

- Rivingen av den gamle skolen startet for ei uke siden, og blir avsluttet senest 1. oktober. Bare svømmebassenget blir stående.

Ballbingen og delanlegget for friidrett blir ikke berørt.

Byggestart er beregnet til tidlig i januar neste år.

- Konsulenter er i ferd med å utarbeide anbudsdokumenter for en skole for 64 elever, men vi tar hensyn til muligheter for utvidelse.

- Vil økonomisk ramme holde?

- Vi vet mer eksakt når vi får inn anbud, men jeg tror vedtatt ramme vil holde.

- Hvordan blir støynivået fra byggeplassen?

- Det kan i enkelte perioder bli mye støy. Skolen har akseptert forholdene ved at de valgte Paviljongen og brakkerigg som midlertidige lokaler, forteller byggeleder Kåre Karlsen.

Skolebygget fra tidlig på 1970-tallet er i ferd med å bli fjernet. Foto: Arne Teigen