1.-10. klasse fra Lenangen barne- og ungdomsskole gjennomførte fredag en vellykket strandrydding fra Russelv til Lyngstuva, helt ytterst i Lyngen Kommune. Rektor Bodil Lillian Larsen var imponert over hvor engasjerte elevene var.

- Det var kjempe fint og dette er noe vi ønsker å få fast inn i års-hjulet vårt, slik at vi kan gjøre dette hvert år og velge forskjellige områder her i Lenangen, sier Larsen.

Miljøfyrtårnskole

- Hele skolen deltok, og vi plukket to tilhengerlast med sorte søppelsekker. Elevene var positive og arbeidet godt, til tross for mye vind i området. Da vi var ferdige grillet vi pølser, sier Larsen.

Lenangen barne- og ungdomsskole ønsker å være en miljøfyrtårnskole, og lærerne i de forskjellige klassene hadde i forkant av aksjonen pratet om viktigheten av og ikke å kaste søppel ute i naturen.

- Vi har pratet med elevene våre om konsekvensene av søppel i naturen, og vi ble sjokkerte da vi oppdaget hvor mye søppel som lå rundt omkring. Vi håper at en aksjon som dette vil gi barna et positivt syn på miljøet og et negativt syn på forsøpling.

Elevene tok strandryddingen på alvor. Foto: Ellinor Lillevik
Strandryddingen resulterte i at to tilhengerlast med store, sorte søppelsekker ble fraktet vekk. Foto: Ellinor Lillevik