Denne uka hadde Nordreisa IL ekstraordinært årsmøte, og der ble det vedtatt at de skal søke om lån til å bytte ut kunstgresset på Ymber Arena.

- Nå er vi litt nærmere, og det er veldig spennende, sier leder i fotballgruppa Hilde Nyvoll.

To tilbud

De har fått tilbud fra to forskjellige leverandører, og skal nå i gå i forhandlinger med den ene. Det er imidlertid mye som på plass før nytt kunstgress er en realitet.  Idrettslaget har bedt kommunen om å få kommunal lånegaranti, noe skal opp i kommunestyret i dag. Deretter må fylkesmannen godkjenne det, før det kan søkes lån i Sparebanken.

- Målet er å ha det ferdig til høstsesongen. A-laget har sin første kamp etter ferie 5. august, men det skal holde hardt at vi blir ferdig til da, sier Nyvoll.

Det vil også komme an på værforholdene, da man ikke kan legge nytt kunstgress om det er kaldere enn åtte grader.

- Vi håper på en varm og fin sommer, og at vi ikke får noen problemer med grunnforholdene. Det er fortsatt noen usikkerhetsmomenter.

Det gamle kunstgresset ble lagt tidlig på 2000-tallet, og har dermed levd sin levetid - og vel så det. Nyvoll legger til at vedlikeholdet heller ikke har vært optimalt.

- Men det har absolutt gjort sin plikt, understreker hun.

Mer tiltalende

Det er lagt inn god margin i budsjettet, slik at om alt går som det skal, vil de ha mulighet til å gjøre enda mer på stadion.  De vil gjerde inn området for å hindre at det kommer kjøretøy inn på banen, det skal settes opp ordentlige sykkelstativer slik at sykler ikke bare slenges på kunsgresset, innbytterboksene skal rustes opp, også gjenstår det litt arbeid på klubbhuset.

- Det kommer til å bli mye mer tiltalende når det er ferdig, noe som er veldig bra siden vi i dag har 300 aktive spillere. Det er i tillegg mange som er der på fritiden, så det er mye uorganisert aktivitet som kommer i tillegg, sier Nyvoll og legger til at de er veldig glade for at banen blir mye brukt.

- Ingenting er bedre enn det. Visjonen i idrettslaget er jo å ha flest mulig i aktivitet lengst mulig.

Nyvoll roser også den dyktige prosjektlederen, Elin Kaasen. Sammen med Trond Hallen fra styret utgjør de prosjektgruppa som har fått fullmakt til å signere avtalen.

Gir vekk det gamle

Når det kommer nytt kunstgress på banen har Nordreisa Idrettslag bestemt seg for å gi vekk det gamle. De har åpnet for at grendelag i kommunen som ønsker å oppgradere eller etablere fotballbanene sine, og da fristen gikk ut denne uka var det kommet inn fem søknader.

Disse skal behandles i styret før det blir klart hvem som får bruke det.

- Vi har satt kriterier om at det skal brukes til fotball, og at fotballgruppa kan få bruke det ved behov. Det er så mange lag at treninger iblant må avlyses, da det ikke er kapasitet på stadion.