Statskog gir årlig ut en million kroner til store og små tiltak landet rundt som bygger friluftsliv og folkehelse. 33 organisasjoner landet rundt har fått støtte i årets første tildelingsrunde, skriver Trond Gunnar Skillingstad. Her kan du se hele oversikten.

Lyngen og Storfjord er to av kommunene som har fått utdelt penger.

Statskog skal legge til rette for friluftsliv i norsk natur. Med en million støttekroner til gode krefter som jobber mot samme mål, skapes enda bedre resultater, mer folkehelse og mer livskvalitet.

Lyngen kommune - Fiskeplass for funksjonshemmede

Vestre Storfjord og Lyngen jeger- og fiskerforening vil tilrettelegge en fiskeplass ved Kvalvikelva.

Foreningen er liten, men engasjementet stort. Nå satser Vestre Storfjord og Lyngen JFF på å tilrettelegge en fiskeplass for funksjonshemmede ved Kvalvikelva.

– Her kommer både gapahuk, bålplass og toalett, samt at vi skal få bygd parkeringsplass og legge til rette for rullestolbrukere nede ved elva, opplyser nestleder Willy Wikbo.

Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5.000,-

Storfjord kommune -Prøvefiske i fjellvann

Kitdal jeger- og fiskerforening har fått 5 000 kroner fra Statskog til prøvefiske i fjellvann.

Foreningen gjennomførte tidligere i høst prøvefiske av Caccavannet, der bruk av multigarn bidro til å danne et representativt bilde av den faktiske bestanden. All fanget fisk ble målt og veid, samt at noen otolitter ble tatt ut for aldersbestemmelse.

– Slike tiltak er alltid spennende å være med på – både for unge og gamle. Et prøvefiske bidrar til at flere får et eierforhold til vannet og arbeidet som gjøres med kultivering. På lengre sikt vil det føre til bedre fiskevann, samt øke interessen for friluftsliv og fiske, mener leder Odd Geir Fagerli.

Tildeling fra Statskogmillionen: kr 5.000,-