Ocean bar på Skjervøy holdt stengt helgen 24.–25. mars etter det de hevder var pålegg fra politiet. Grunnen skal angivelig være at serveringsstedet ikke hadde politigodkjente ordensvakter på plass. Men det bestrides av tidligere eier Jørn Cato Angell.

– Ja, vi mener politiet har gjort en feil her. Vi hadde ikke trengt å holde stengt. Men vi valgte å gjøre som politiet sa og har tapt inntekter på det, sier Jørn Cato Angell.

Tatt advokat

Han er tidligere eier av baren på Skjervøy, som sønnen Jostein Pedersen nylig har overtatt. Angell understreker at han uttaler seg på vegne av sønnen.

– Vi har tatt advokat etter stengningen. Vi mener det er viktig at det blir et etterspill i denne saken, sier Angell.

Ikke pålagt

Ocean Bar valgte å holde åpent den påfølgende helgen–altså sist helg. Det hadde man fått lov til også, ifølge regionlensmann Øistein Nilsen, som ellers henviser til forvaltningsenheten ved Troms politidistrikt. Enhetsleder Stina Bakke Eriksen er ganske ordknapp, men hun avviser at de har pålagt Ocean Bar å stenge.

– Vi har ikke pålagt Ocean Bar å stenge–verken denne aktuelle helgen eller noen andre helger. Hvis man ønsker å ta rettslige skritt, så får vi ta det som det kommer, sier Eriksen til Framtid i Nord.

Kan ikke ha åpent

Framtid i Nord har imidlertid sett e-postkorrespondansen som Angell mener er bevis på at pålegget ble gjort. Her viser politiets saksbehandler til en søknad fra Ocean Bar om godkjennelse av vaktordning ved utestedet på Skjervøy:

«Vi har 4 til 6 uker behandlingstid. Dere sendte søknaden 14.03.2017. Dere har fått et pålegg om å ha politigodkjente ordensvakter på jobb i helgene fredag og lørdag.

Begrunnelsen er at politiet anser dette som påkrevd jf. serveringsloven § 16 og Justisdepartementets rundskriv G-112/00.

Dere kan ikke ha åpent før dette er på plass. Dersom dere allikevel har åpent vil dere bli anmeldt», står det blant annet i e-posten.

Skarp kritikk

Advokat Silja Eriksen hos Advokatfirmaet Eriksen AS retter skarp kritikk mot politiet.

– Politiet har gitt et muntlig pålegg om at det skal være politigodkjente ordensvakter i helgene og at Ocean Bar ikke kan ha åpent før de har dette på plass. Politiet har ment at det var brudd på serveringsloven hvis man holdt åpent. Det har de sagt muntlig og bekreftet på e-post, uten å ha utstedt et pålegg og uten å ha grunnlag for det, sier Eriksen.

Hun bekrefter at Ocean bar nå vurderer erstatningskrav som følge av de tap de mener baren har lidt.

– Vi mener at politiet har gjort seg skyldig i brudd på forvaltningsloven og kommer til å følge dette opp, sier Eriksen.