En ny rapport fra NIFU, på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet, viser at Nord-Troms videregående skole er flinkest i Troms-klassen hva angår fullføring på studieforberedende.

- Nord Troms videregående skole ligger hele 15,5 prosentpoeng over landsgjennomsnittet når det gjelder fullføring for de som går på studieforberedende, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Rapporten trekker også fram Nordkjosbotn videregående skole som spesielt gode til å løfte elever på yrkesfag. Her ligger skolen, med mange elever fra Storfjord og Lyngen, 18,3 prosentpoeng over landssnittet. Tilsvarende tall for yrkesfagene på Nord-Troms videregående er på 4,4.

Generelt så kommer imidlertid de videregående skolene i Troms under landssnittet.

- Det er store forskjeller mellom hvor mye de bidrar til at elevene kommer seg gjennom utdanningen og går ut med et vitnemål i hånden, sier kunnskapsministeren i pressemeldingen.

"NIFU-forskerne har sett på karaktersnitt og fullføring ved alle videregående skoler i Norge. Deretter har de justert resultatene i forhold til elevenes bakgrunn for å finne ut hvor mye skolen bidrar med. Målet er å finne ut hvor mye den enkelte skole løfter elevene faglig og bidrar til elevenes fullføring", skriver Kunnskapsdepartementet i pressemeldingen.

- NIFU-rapporten gir mye informasjon skolene og fylkene bør bruke til å forbedre seg der de har størst utfordringer. Målet er å gi elevene et enda bedre skoletilbud, sier Torbjørn Røe Isaksen.