- Vi har fått et veldig godt inntrykk av bilen, som er en såkalt fremskutt enhet. Den kommer først fram til åstedet, slik at konstablene tidlig kan starte slukkingen, sier pensjonert brannsjef Kåre Karlsen.

Han og brannsjef Odd-Harald Grøtterud fra Lyngen Brann og redning var torsdag til stede under overrekkelsen. Justisminister Anders Anudsen var blant gjestene.

Lyngen-duoen startet torsdag kveld kjøringen nordover, og beregnet å være framme tidlig lørdag.

Hjertestarter og varmesøkende kamera er en del av utstyret. Gaven fra Gjensidigestiftelsen har en verdi på over en million kroner.

Tre brannkorps

Den topp moderne brannbilen blir operativ i siste del av måneden. Leverandøren kommer rundt 20. september til Lyngen for å ha opplæring av brannkonstablene. Bilen er effektiv i slukke- og redningsarbeidet.

Lyngen kommune har tre frivillige brannkorps, stasjonert på Lyngseidet, Furuflaten og Nord-Lenangen.

- Lyngen har et godt utbygd brannvesen. For å bli hekt perfekt, gjenstår det å kjøpe ny brannbil til korpset i Nord-Lenangen. Kommunestyret har tidligere sagt at det skal skje i 2017.

Pollfjelltunnelen har lenge vært skrekkscenarioet for Karlsen i tilfelle det oppstår brann eller trafikkulykke.

- Vår nye brannbil øker sikkerheten også i tunnelen. Ankepunktene er manglende ventilasjon i store deler av tunnelen og manglende radiosamband, forteller tidligere brannsjef Kåre Karlsen.

Redder liv

Lyngen brann og redning var et av 36 brannkorps som torsdag fikk overlevert en ny og innovativ brannbil i hovedstaden.

Gjensidige Forsikring har gjennom Gjensidigestiftelsen gitt folkegaven «Det store brannløftet» til en samlet verdi på 350 millioner kroner. Målet er å sikre en ytterligere styrking av brannvesenet.

- Mange brannkorps sliter med eldgamle og utdaterte kjøretøy. Samtidig er brannbilen mannskapenes viktigste verktøy når de skal redde liv og verdier. Derfor er vi glade for at nettopp Lyngen brann og redning får et nytt kjøretøy, sier adm. direktør Unn Dehlen i Gjensidigestiftelsen i ei pressemelding.

36 nye brannbilder ble torsdag overlevert til ulike branndistrikt i hele landet på Youngstorget i Oslo. Dette er en del av folkegaven "Det store brannløftet" gitt av Gjensidigestiftelsen. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix