Lørdag nektet en av spillerne på Burfjords a-lag å la seg dopingteste etter en seriekamp mot Stakkevollan.

Sportslig leder Jan-Helge Jensen ble tidlig orientert om episoden i Tromsø. Han har siden brukt mye tid på å avklare flere forhold.

Dette mener idrettskretsens leder

- Saken har to sider. Det ene er det menneskelige aspektet i forhold til spilleren. Det andre er omdømmet for klubben.

- Hvordan oppfatter du saken?

- Den er veldig ubehagelig, først og fremst for den berørte spilleren. Alle skjønner at Burfjord IL ikke støtter doping. Vi tar avstand fra oppførselen spilleren viste ved ikke la seg teste. Det beklager vi sterkt.

Helt uakseptabelt

Jensen er kjent med at spilleren ble oppfordret til å la seg dopingteste, men påberopte seg at han ikke hadde tid eller anledning.

- Jeg har forstått at spilleren skrev under på at han ble bedt om å la seg teste. At han likevel nektet, er helt uakseptabel oppførsel. Klubben følger regelverket til Antidoping Norge. Vi har også etiske regler internt i klubben.

- Hva kan konsekvensene bli for spilleren?

- Jeg var mandag i kontakt med Antidoping Norge. De vil ikke ta stilling til hvordan klubben bør opptre. Rent juridisk kan spilleren spille fotball til det eventuelt foreligger en dom, noe som kan ta tid.

Signaleffekt

Jensen vil diskutere med både klubbledelsen og spilleren hvordan de skal opptre.

- Vi vil ta hensyn både til klubbens omdømme og signaleffekten for våre yngre spillere. Burfjord IL vil senest onsdag ta stilling til om vi nekter spilleren å være med i de nærmeste ukene, eventuelt at han selv ikke vil spille, forteller sportslig leder Jan-Helge Jensen.

Han har forstått at spilleren får anledning til å gi en skriftlig forklaring til Antidoping Norge om hvorfor han ikke lot seg teste i Tromsø.

Spilleren svarte mandag ettermiddag på sms at han var opptatt, men at han vil ta kontakt i løpet av kvelden.