Når 20 prosent av stemmene er talt opp på Skjervøy tyder alt på at det blir et jevnt løp mellom KrF/Kystpartiet og Senterpartiet. KrF/Kystpartiet er marginalt større enn Sp med 23,9 prosent, mens Senterpartiet får 23,1 prosent. Det er en voldsom framgang for Senterpartiet, som i løpet av den utgående perioden har fått ordfører Torgeir Johnsen fra nettopp Kystpartiet.

Kystpartiet er såvidt størst i Skjervøy så langt, men har tapt mange velgere sammenlignet med 2011 og har også tapt litt terreng i forhold til siste måling gjort av Norfakta for Framtid i Nord, Nordlys og NRK. Der fikk nemlig Ørjan Albrigtsen og co. 27 prosent av stemmene. Med det ligger Felleslista KrF/Kåp an til å få fem mandater, mens Sp får fire.

Arbeiderpartiet har så langt fått 17,5 prosent av stemmene og gjør bare et marginalt bedre valg enn sist. At partiet står uten en ordførerkandidat i Skjervøy har nok hatt sitt å si. På en måling i juni hadde nemlig Ap 33,4 prosent av stemmene.

Også SV (14,3) og Frp (13,5) går fram på forhåndsstemmene, mens Høyre går tilbake med knapt fem prosentpoeng til 7,6 prosent.