Storslett bru langs E6 skal bli erstattet av en ny bru. Statens Vegvesen er i gang med prosjekteringen av den nye brua, men når de kan komme i gang med selve byggingen er så langt uvisst.

– Vi vet ikke helt når det blir byggestart, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Rigmor Thorsteinsen.

Det var avisa Nordlys som først omtalte saken.

Skal være klare

Thorsteinsen sier Vegvesenet er godt i gang med planleggingen av den nye brua. Så langt har ikke Vegvesenet fått på plass finansiering av selve byggingen, og vet derfor ikke når de kan gå i gang med byggingen.

Thorsteinsen ikke kan si noe om tidspunkt for forventet byggestart, men hun sier at det ikke blir noe bygging i løpet av 2018.

For dårlig stand

I desember 2016 var Statens vegvesen i gang med forfase til prosjektering av ny bru over Reisaelva langs E6. Prosjekteringen er beregnet å ta halvannet år.

– Vi er i full gang med reguleringsplanen. Til neste år skal den være klar, sier Thorsteinsen.

Eksisterende bru ble bygget på 50-tallet. Kjøretøyene som skal over brua må være lavere enn 4,4 meter og brua er for smal til at to vogntog kan møtes.

– Kan det være aktuelt å se på mulighetene for å legge E6 og brua et annet sted?

– Dette prosjekter tar kun for seg å erstatte eksisterende bru fordi den er dårlig. Å legge om E6 vil være er helt annet prosjekt, sier Thorsteinsen.

Les mer: – Et under at det ikke har skjedd en ulykke

Selv om eksisterende bru ikke er i god stand sier avdelingsdirektøren at de har kontroll på brua og at det ikke er noen fare for at den skal rase sammen.