- Jeg sikter på gull, røper hun.

Mesterskapet starter lørdag i Loutraki i Hellas, men Kristin skal neppe i ilden før mandag eller tirsdag. Finalen utkjempes lørdag 27. november. Vollstads ambisjoner er å stå på det øverste trinnet på seierspallen og synge nasjonalsangen.

- Jeg har prestert godt i min nye vektklasse. Gull er absolutt mulig, sier Kristin.

Hun tror hardeste utfordrere kommer fra Polen, Ungarn, Italia og kanskje også Russland. Ungarn har regjerende verdensmester.

Sterke jenter

Den norske troppen reiser lørdag til Hellas.

- Vi har flere jenter som aspirer til medalje. Jeg regner meg i den kategorien.

Kristin Vollstad tok i VM i Irland for snart et år siden sølvmedalje etter finaletap mot Hanne Lausletho fra Finland i minus 52 kg.

Nordreisa-jenta gjorde i mai måned comeback i minus 56 kg med nederlag i finalen mot polske Dorota Godzina i Verdenscupen i Ungarn.

Kristin gikk helt til topps i Scandinavian Open i september i Oslo.

Mentalt forberedt

- Jeg er veldig godt fornøyd med forberedelsene til Europamesterskapet, sier Vollstad.

Hun har sparret mye med Thea Therese Næss, som har tre VM-titler.

- Jeg vil i EM ikke møte en bokser med samme kvaliteter som Thea, som er høyere og sterkere enn meg.

- Hvordan har sesongen vært for deg?

- Jeg er inne i en veldig god sesong, hvor det har skjedd mye. Jeg føler at jeg blir stadig sterkere. Jeg er til stede rent mentalt.

Naturlig vekt

For Kristin Vollstad ble det et naturlig valg å gå opp til minus 56. Hun konkurrerte i den klassen før hun ble skadet våren 2013.

- Jeg fikk det etter hvert tøft med å holde minus 52 kg fordi jeg bygde opp mer muskler. Flere av de sterkeste i klassen er høyere enn meg. Jeg må kompensere for mindre rekkevidde med å komme tettere inn på dem jeg møter.

- Hva er planene for de siste dagene før første EM-kamp?

- Nå handler det om å justere teknikken, ladde godt opp og sørge for at hodet er på plass. Vi hadde mandag siste harde treningsøkt. Jeg gleder meg til å gå min første EM-kamp, sier Kristin Vollstad.