Søndag stilte åtte frivillige fra Lyngen opp for å rydde skog i traseen nord for Lyngseidet, og i løpet av uka skal også sørlige trasé ryddes for å gjøre klar til topptur-konkurransen førstkommende lørdag.

- Det har vært svært god dugnadsvilje i forkant av arrangementet, sier leder for Puls Lyngen, Frode Hansen til Framtid i Nord.

Fantastisk løype

Hansen kan slå fast at deltakerne vil få en fantastisk god løype med mulighet for mye spektakulær og flott skikjøring. Dessuten er værutsiktene lovende, og så lang virker snøforholdene å være temmelig stabile.

Årets løype er helt ny og er 2000 høydemeter for de i konkurranseklassen, 1600 hm. i trimklassen og 600 hm. for tur- og familieklassen.

Traseen går både på nordsiden og sørsiden av Lyngseidet hvor deltakerne først skal opp til «Verdens ende» på Kjosryggen, kjører ned til sentrum og en ny sløyfe opp til den 1289 meter høye Goalsevarre venter de i konkurranseklassen. De i trimklassen snur ved foten av Goalsevarre etter å ha vært på den første sløyfa, mens tur og familieklassen går kun opp til «Verdens ende» .

Spent

Men selv om det er gjort mye god arbeid i forkant av arrangementet, og at Puls Lyngen kan skilte med konsert, paneldebatt, liveoverføring fra rennet på storskjerm og mye annet aktivitet i for- og etterkant av selve konkurransen, så har ikke lederen noen indikasjoner på hvor mange som vil komme.

- Men vi håper på at det blir en fantastisk folkefest i Lyngen, sier Hansen

LØYPE: Ifølge Frode Hansen vil årets løype gi fantastiske skiopplevelser. Foto: Puls Lyngen