Han møter Framtid i Nord på rådhuset dagen etter at han ble valgt på konstituerende møte i kommunestyret. Profilen for Lyngen Tverrpolitiske liste var ved møtets start høyst usikker på at han kunne bli ordfører.

Kommunereformen og økonomiplanen blir de første tunge sakene å gripe fatt i.

- Jeg ønsker fra dag en å være en kjempesynlig ordfører. Jeg legger bevisst opp til og med stor tyngde å være ordfører for hele Lyngen, understreker Johnsen.

Diffuse skiller

Johnsen leder et kommunestyre, hvor skillene mellom opposisjon og posisjon kan virke diffuse.

- Vi har definitivt Kristelig Folkeparti i ryggen. Også Miljøpartiet stemte på meg som ordfører. Varaordfører Line van Gemert fra Høye er en nyttig medspiller.

Ordføreren ønsker å ha bredest mulig støtte når avgjørelser fattes og håper alle nitten bidrar med kunnskap og kompetanse.

- Du har valgkampen skapt stor fallhøyde?

- Jeg kjenner til forventningene. Vi har en vinter på oss for å planlegge og finansiere gode prosjekt. Jeg vil ha stor fokus på næring og samferdsel.

Lokal pioner

Dan-Håvard Johnsen var senest før helga lærer på Eidebakken skole. Han overtok som ordfører umiddelbart etter at han ble valgt.

Han er gift, har fire barn og trener for A-laget til Lyngen/Karnes. Det blir heretter liten tid til fotball.

Johnsen ble for fire år siden valgt inn i kommunestyret for Fremskrittspartiet etter å ha blitt rekruttert til partiet av tidligere ordfører Hans Karlsen.

Han var i valgkampen svært offensiv og lokal pioner i bruken av Facebook.

- Mye av det vi foretok oss i valgkampen blir kopiert av andre om to og fire år. Vi gjorde et svært godt valg ved å få inn fire mandater. Forskjellen mellom tre og fire ble helt utslagsgivende i forhandlingene etter valget, forteller ordfører Dan-Håvard Johnsen.