Merethe og Jørn-Roar Rollstad (begge 47) åpnet dagligvarehandelen Snar Kjøp Oksfjordhamn Handel sist fredag.

Paret har tidligere bodd og jobbet på Storslett, men da Rollstad mistet jobben på Rimi i mai var alternativene slik de så det – å flytte eller å starte noe selv. De øynet muligheten for å starte butikk på Merethes hjemplass.

– Vi var begynt på tanken om å flytte til Alta. Vi leverte jobbsøknader og fikk gode signaler der, begynner Merethe.

Engasjerte bygda

Men siden de allerede brukte hytta i Oksfjord mye fra før av, og så at det trengtes en butikk i bygda, valgte de å bli. De kjøpte bygget hvor den tidligere butikken lå og har gitt den en real omgang med oppussing før de åpnet.

Tilbakemeldinger på oppstarten har ikke manglet.

– Allerede da folk så at det begynte å parkere biler utenfor kom de innom. Vi fikk nesten ikke jobbe i fred. De viste glede, engasjerte seg og tilbudte hjelp, smiler hun.

I forkant av åpningen kjørte paret Rollstad en markedsundersøkelse på Facebook. Den bekreftet hva de også hadde inntrykk av, nemlig at folk ønsket butikken velkommen.

– Responsen har vært så bra. Jeg tror folk er fornøyde med at vi turte å satse, smiler Rollstad.

Vareutlevering

Butikken blir å tilby alt av dagligvarer gjennom kjeden Snar Kjøp. Denne kjeden baserer seg på bygdebutikker og lar eierne styre alt av innkjøp og sortiment. Etterhvert vil butikken også tilby tipping og drivstoff.

– Vi har dessuten tenkt å drive vareutkjøring til eldre, samt hente de inn til butikken en dag i uka, forteller Rollstad.

- Et rivjern

En møteplass for kaffetørste er blitt etablert innerst i butikken, noe Laura Larsen og mannen Einar vet å benytte seg av.

– Merethe har fått det så fint her. Det er ikke sikkert at noen andre hadde klart det like bra, sier Laura.

– Hun er et rivjern, legger Veronika Tvedt til.

Larsen synes det er fint at Oksfjord etter to år uten butikk nå har et møtepunkt i bygda.

– Kanskje kan dette gjøre at flere unge flytter hit. De har allerede begynt å komme de siste årene. Nå er det ingenting som mangler her, smiler Tvedt.

VENTET: – Selvfølgelig er jeg glad! Jeg har ventet lenge på dette, sier Einar Larsen fra Oksfjord. Han blir ekspedert av Marianne Karlsen. Foto: Isabell Haug
EIER OG DRIVER: Merethe Rollstad og mannen Jørn-Roar Rollstad satser på handel i Oksfjordhamn.