Foreningen som er 19 år i år, skal nemlig bygge slipp til sommeren. Til neste år ønsker man å legge vann til bryggene og på sikt er også en lagerhall aktuell. Fungerende leder Stig Håkon Trætten sier det er viktig å holde tritt med utviklingen og medlemmenes forventninger.

– Ja, det er viktig å utvikle seg. Det er vi opptatt av. Vi må kunne tilby det samme som andre båthavner det er naturlig å sammenligne seg med. Derfor vil vi bygge en slipp til sommeren slik at vi lettere kan ta opp båtene, sier Trætten.

Slippen skal bygges i enden av båthavna.

– Blir det mye dugnad?

– Det er klart at man kan gjøre litt på dugnad, ja. Men vi må nok leie inn hjelp til det meste av jobben med slippen. Det er ikke noe man tar bare på dugnad, sier Trætten.

Isfri havn

Han har vært medlem siden oppstarten og ser lyst på fremtiden for foreningen, som består av både folk fra Skjervøy, Storslett, fastboende på Hamneidet og folk som har hytte på Vorterøya.

– Det er 41 båter i havna nå. Båthavna ble bygd ut rundt 1990 i forbindelse med byggingen av Maursundtunnelen. Da fikk vi masser derifra. Nå har vi en isfri havn som er bra skjermet for vær og vind, sier Trætten.

Leier grunn

Havna fungerte som hjelpehavn da jordraset gikk i Sørkjosen i mai 2015.

Det er flest fritidsbåter, men båtforeningen leier også ut til tre sjarkeiere, som eier sin egen kai på området, men som leier grunn hos båtforeningen.

– I tillegg er Lerøy Aurora og Eidsfjord Sjøfarm leietakere her på anlegget, sier Trætten.

Hall-planer

De to firmaene har også bidratt til å delfinansiere slippen. Foreningen har også fått støtte fra Sametinget og fra Nordreisa kommune.

På høsten tar man sikte på å gjennomføre en spørreundersøkelse blant medlemmene for å lodde interessen for en lagerhall i havna.

– Det blir i så fall en hall for småbåter. Hallen blir på 12 x 20 eller 15 x 20 meter. I tillegg vurderer vi altså vann til bryggene, sier Trætten.

Stig Håkon Trætten viser fram området der man skal bygge ny slipp på Hamneidet. Foto: Torbjørn O. Karlsen