Singelen er den første utgivelsen fra bandet siden de slapp EPen "Blåmaling" i fjor sommer. EPen førte til en travel sommer for de fire guttene fra Troms, med spillejobber på flere av de største festivalene, samt radiolisting på NRK P3 av singelen "Nederst på lista".

Etter at sommerens og høstens konserter og skoleturné var gjennomført, gikk bandet tilbake i studio for å ta fatt på deres første album. Første smakebit på den kommende plata får du førstkommende fredag med låta "Før æ går til mitt".

- Vi er veldig spente! Det er lenge siden vi har gitt ut noe og vi har gjort mye i mellomtiden. Vi har også hatt en lengre konsertpause, vært mye i studio og ikke vært så synlig i det siste, så det blir spennende å se hvordan den blir tatt i mot, forteller Jonas Stenberg Nilsen i Resirkulert.

Modnet

Låta ligger innen sjangeren gitarbasert pop/rock, med elementer og rytmer som kan minne om world music. Bandet beskriver selv

sangen som sommerlig og dansbar, selv om tematikken er tidvis alvorlig og åpner for refleksjon.

- Det som er nytt denne gang, fra sist og som vi selv føler - er at vi har kanskje har modnet litt til, både med tanke på låter men også tekstmessig. Måten vi nå arrangerer låter på, valg og bruk av de ressursene vi har internt i bandet. Det er for eksempel Edvard (Brønseth) som synger de to første refrengene helt alene, og det har vi ikke gjort på tidligere låter. Det har alltid vært Emil (Karlsen) som har sunget, forteller Stenberg Nilsen.

Bedre utgangspunkt

Likevel høres det fortsatt ut som Resirkulert slik vi kjenner de, og "Før æ går til mitt" er en god pekepinn på hva lytterne kan vente på albumet.

Bandet er også kjent for sine energiske konserter. Denne tilstedeværelsen på scenen kommer Resirkulert til å fortsette med.

- Vi ønsker å gi en enda bedre live-opplevelse fremover enn det vi har gjort til nå. Også blir det gøy å få spilt flere låter. Flere av de som kommer med på albumet er låter vi har spilt tidligere, og i flere versjoner. Nå føler vi at vi har landet på låtene, og folk kan bli kjent med de hjemme, og komme på konsert med et litt bedre utgangspunkt. Vi synes i hvertfall det er kult å kunne går på konsert, vite litt hva man har i vente og på en måte ha noe å sammenligne med - så det gleder vi oss til, sier Stenberg Nilsen.

Kul balansegang

Han forteller videre at jobben med å ferdigstille det nye albumet blir et fokus i tiden som kommer.

- Albumet vil være et ganske stort sprang på alle måter, fra den EPen vi gav ut i fjor. Sjangerspennet er større og vi har tatt i bruk flere instrumenter, men samtidig som vi ønsker at det skal høres fett ut i studio, så vil vi kunne spille det like fett live. Jeg tror vi har klart å finne en kul balansegang med tanke på dette, sier Stenberg Nilsen.

Litt tid til konserter blir det likevel.

- Sommeren er rolig, men vi skal på Varangerfestivalen og gjøre en konsert der - kanskje en liten ting til mens vi er der. Vi har også planer om litt konserter i Tromsø. Der vi har hatt en pause siden desember i fjor. Så blir det kanskje også en turné til høsten, avslutter Jonas Stenberg Nilsen i Resirkulert.

Fredag kan du finne "Før æ går til mitt" på alle digitale utsalgssteder inkl. iTunes og Spotify.