Stevneleder Mats Båtnes ga uttrykk for at han var godt fornøyd med deltakelsen.

- Jeg tror aldri vi har vært så her mange før. Vi vært litt hard på det med å oppfordre at alle deltar i klasser, og at de som ikke kan det, har muligheten til å springe i miksklassene. I de rene klassene må det være fire gutter og fire jenter, men i miksklassene kan det omså være åtte gutter - og på tvers av klassene. Så alle kan være med, sier Båtnes.

Årlig arrangement

Han forteller at det er Storslett skole som har opprettet arrangementet. Videre er det åpent og opp til andre og melde seg på arrangementet.

- Tidligere har det bare vært Storslett skole som har hatt dette, men i år kom også Reisa Montessori med to lag og Straumfjordnes med tre lag. For masse år siden var også Olderdalen med, men de tror jeg har et eget opplegg nå, sier Båtnes.

Avveksling

Stevnelederen forteller at tanken bak arrangementet er å gi skoleelevene en aktiv og sosial arena.

- Så er det også en gulrot for vinnerne at de kan komme til en landsdelsfinale hvis de ønsker dette. Det har ikke vært vanlig her, og det er heller ingen tvang å være med på, men den vil foregå nærmere sommerferien. Så er det en fin avveskling og en fin tid for skolene å få elevene ut nå i eksamenstiden. Det er også grunnen til at dette er lagt opp i mai måned, og 10. klasse ikke er med. Dette er et tilbud kun for 6.- 9. klasse, sier Båtnes.

Han er også fornøyd med været.

- I fjor måtte vi lage en sløyfe på kunstgressbanen her, siden det var tint så dårlig, så det er bedre forhold nå enn det har vært på lenge, avslutter han.