Denne helga legger kongeparet ut på sin jubileumsreise. Lørdag er kong Harald og Dronning Sonja i Tromsø. Tromsø kommune har valgt å gi en gave til kongeparet. Det er en konsert med reisaværingen Agnete Båtnes Braaten aka. Ágy. Det var NRK som først omtalte saken.

– Det er helt sykt at jeg skal være gaven til den største person i Norge, sier artisten.

Hun understreker at hennes egen mor er den eneste som kommer over Kongen for hennes del.

Samisk til Slottet

Artisten vil gå inn i rollen som gave så godt det lar seg gjøre, uten å pakke seg inn i innpakningspapir.

– Jeg må jo se ut som en gave. Jeg må style meg litt ekstra flott og ha sløyfe i håret, sier hun.

Dagen før konserten for kongeparet er artisten veldig spent.

– Jeg håper bare ikke jeg synger noe feil, sier hun.

Elektropop-artistens tekster er på både samisk og engelsk. Etter konserten håper hun at kongen har lært seg litt samisk.

– Kanskje han tar med seg noen samiske gloser tilbake til Slottet, og sprer det samiske budskap straight from Sampi!

- Skikkelig folkefest

Denne helga arrangeres også Midnightsun Maraton i Tromsø. Dermed vil folk fra hele verden sammen med kongeparet få oppleve den samiske elektropop-artisten live.

– Det blir en skikkelig folkefest! Jeg er den siste som går på scenenm og det er veldig kult at etter konsertem går kanskje folk hjem og digger til mine sanger, sier Ágy.

Reisajenta har fått fart på karrieren etter at hun i 2015 gav ut sin første EP, og tittelsporet ”Arvedàvgi”. Sangen ble listet på P3 og Ágy var lenge med i konkurransen om å bli Årets urørt.

Mer egdy

I mai signerte hun kontrakt med Skog Management og fredag slapp hun sin nye singel ”Gunpowder”.

– Den er litt mer edgy og frampå i uttrykket, men man høres fortsatt at det er Ágy-musikk. Man må utvikle seg som artist og det er det som gjør det hele så spennende, sier hun.

For sommeren er artisten tilnærmet fullbooket. Hun skal opptre under blant annet Festspillene i Nord-Norge, Márkomeannu, Sørøyrocken og Ijahis idja i Finland